Klubi

Portellon tehdas 1960-luvun alussa

Portellon tehdas 1960-luvun alussa

1900 Berlina – ensimmäinen Koneliikkeen maahantuoma Alfa Romeo

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuonna 1969 perustettu Club Finlandese Alfa Romeo on eräs Suomen vanhimmista merkkikerhoista ja myös yksi maailman pitkäikäisimmistä Alfa Romeo-kerhoista. Klubin toiminta käynnistyi aikana, jolloin Alfa Romeo oli Suomessa erittäin harvinainen ja kallis, asiantuntijoiden arvostama automerkki. Suurelle yleisölle merkki oli tuttu lähinnä ralleista ja Eläintarhan ajoista. Tarkoituksena oli tarjota Alfa Romeo-asiakkaille osana maahantuojan, Suomen Koneliike Oy:n jälkimarkkinointityötä elämyksiä ja yhteenkuuluvuuden tunnetta järjestämällä Alfa Romeo-aiheisia tilaisuuksia ja teemapäiviä.

Aktiivisen maahantuonnin päättyminen vuonna 1975 johti myös klubin näkyvän julkisen toiminnan hiljenemiseen. Sen korvasi muutaman pitkäaikaisen harrastajan ja eräiden maahantuojan avainhenkilöiden keskinäinen yhteydenpito ulkomaisten harrastajien ja tehtaan kanssa merkkiin ja yleisemminkin Italiaan liittyvissä asioissa. Eräät jäsenet ovat käyneet ensin Portellon ja myöhemmin Aresen tehtaalla jo 1950-luvulta saakka. 1970-luvun jälkipuoliskolta lähtien klubilaisille on tarjoutunut mahdollisuus vierailla myös Museo Storicossa.

Klubi on koko olemassaolonsa ajan kerännyt Koneliikkeen aikaan liittyvää Alfa-materiaalia ja muistoja ja ottaa mielellään niitä edelleen vastaan esimerkiksi valokuvatiedostoina.

areseromeo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s